carti-detinuti
Comisia juridică a Senatului a decis că persoanele private de libertate primesc o reducere a pedepsei de 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie
şi nu 20 de zile indiferent de numărul cărţilor scrise în închisoare aşa cum a decis Guvernul. Senatorii din comisia juridică au introdus aceste modificări în OUG 24/2016, emisă de Guvernul Cioloș. Amendamentul adoptat a fost aprobat de comisie cu unanimitate de voturi.

Eu nu spun că pentru o lucrare cu adevărat ştiinţifică se transpiră cu sânge, ceea ce se şi face, dar nici nu pot să cad în extrema ordonanţei să spun: 20 de zile pentru un profesor universitar care a stat după gratii şi a scris cinci lucrări. Nu se poate. Este o nedreptate ce face ordonanţa. De aceea facem un compromis. După părerea mea e puţin, dar e părerea mea. Cel puţin 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică„, a declarat vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru.

O statistică a Administrației Naționale a Penitenciarelor arată că în 2015 s-au scris 331 de lucrări științifice.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.