noul-Cod-Rutier
Ministerul Afacerilor Interne a publicat în data de 19 martie, proiectul noului Cod rutier.

Proiectul legislativ prevede o serie de modificări:

– depăşirea limitei de viteză cu 51 până la 60 de km/h se sancţionează cu amendă între 720 şi 1.600 de lei;

– depăşirea limitei de viteză cu peste 60 de km/h se pedepseşte cu amendă între 1.680 şi 4.000 de lei şi suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile;

– conducerea unui autovehicul sau tramvai pe drumurile publice de către o persoană care a consumat droguri, a luat medicamente cu efecte similare stupefiantelor sau are o îmbibaţie de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,2 g/l alcool pur în sânge, este interzisă;

– nerespectarea regulilor la trecerea la nivel cu calea ferată, conducerea pe contrasens pe autostradă, depăşirea unui autoturism cu mai mult de 60 km/h a vitezei maxime admise şi conducerea unei maşini neînmatriculată se sencţionează cu amendă între 21 şi 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 180 de zile.

Conform proiectului, amenda maximă pentru şoferi ajunge la 9.600 de lei, iar cea mai lungă perioadă de suspendare a permisului de conducere este de 2 ani.

Proiectul noului Cod rutier va fi transmis spre dezbatere Parlamentului.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.