Proiect de Ordin privind completarea anexei nr. 3 la Ordinul M.S. nr. 1085/2012


Fisa medicala

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică, pe 4 septembrie 2014, proiectul de Ordin privind completarea anexei nr. 3 la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1085/2012 privind măsuri de organizare şi funcţionare a spitalelor regionale de urgenţă şi a unităţilor funcţionale regionale de urgenţă.

Prin modificările propuse se asigură posibilitatea contractării adecvate a serviciilor medicale cu Casa de asigurări de sănătate a municipiului Bucureşti, la nivelul Centrului Regional de Urgenţă Bucureşti şi a Unităţii regionale functionale de urgenţă Bucureşti 2.

Potrivit proiectului legislativ, în Anexa 3, La nivelul unităţii funcţionale de urgenţă cu nivel de competenţă IA situate în Centrul regional de urgentă Bucureşti, în cadrul Unităţii funcţionale reginală de urgenţă Bucureşti 2, sunt cuprinse un număr de 3 unităţi spitaliceşti

Spitalul Clinic Colentina Bucureşti, spital care va face parte din cadrul Unităţii funcţionale reginală de urgenţă Bucureşti 2, se încadrează în Anexa 3, pentru a putea avea un TCP de 1600.

Spitalul menţionat anterior, desfăşurând activitate specifică complexă, are nevoie de o suplimentare a coeficientului TCP, pentru a desfăşura activitatea fără sincope.