gaze-naturalePotrivit unui proiect de HG publicat de Departamentul pentru Energie, preţul gazelor de producţie internă nu va mai fi majorat în octombrie nici pentru consumatorii casnici, nici pentru cei industriali.

Nota de fundamentare a proiectului legislativ arată că Guvernul României intenţionează să anuleze aplicarea majorării preţului de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă pentru consumatorii casnici prevăzută pentru data de 1 octombrie 2014 în anexa Hotărârii nr. 511/2014 şi renegocierea calendarului de eliminare a preţurilor reglementate, în sensul extinderii perioadei aferente consumatorilor casnici până la data de 30 iunie 2021.

De asemenea, Ministrul de resort, Răzvan Nicolescu, a anunţat că Departamentul pentru Energie va propune un proiect de hotărâre de Guvern prin care calendarul de liberalizare a preţului gazelor la populaţie va fi suspendat, în urma dezbaterii publice organizate de instituţie în ultimele două săptămâni.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.