computer

Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță pentru modificarea şi completarea O.G. nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, proiectul de lege se referă la modificarea art. 6 alin. (1) din O.G. nr. 26/1994, în sensul precizării faptului că instituţiile publice din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională pot înfiinţa popote/bucătării de unitate şi în sediile în care își desfășoară activitatea, nu numai în unităţile subordonate şi în garnizoane.

Potrivit expunerii de motive, proiectul propune egalizarea baremurilor calorice ale normelor de hrană a persoanelor reţinute sau arestate preventiv, cu cel al persoanelor condamnate, considerându-se că nu există justificare pentru diferenţa de tratament între cele două categorii de persoane private de libertate.

De asemenea, în proiect mai este propusă şi stabilirea unor baremuri calorice minime pentru normele de hrană ale persoanelor private de libertate, având ca fundamentare determinări efectuate de specialiştii nutriţionişti, în ceea ce priveşte necesarul zilnic de aport caloric al unei persoane.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.