caine-utilitar1

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat că Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi va demara un proiect pilot prin care ar urma să crească numărul de câini însoţitori.

În cadrul întâlnirii cu cu reprezentanţii Federaţiei Europene a Câinilor Însoţitori pentru Persoanele Nevăzătoare, ministrul Muncii a mai spus că, odată cu programul pilot, se va demara o campanie de informare care să promoveze prevederile Legii nr. 55/2014 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu accent pe partea care reglementează câinii însoţitori, recunoscând că multe companii, magazine, instituţii publice nu cunosc reglementările legii şi astfel se creează o serie de probleme.

Preşedintele Federaţiei Europene a Câinilor Însoţitori pentru Persoanele Nevăzătoare, David Adams, a explicat că programul câinilor însoţitori reprezintă o metodă extrem de utilă pentru reintegrarea persoanelor cu dizabilităţi în societate şi că anual se fac progrese însemnate, însă este foarte important ca programul să fie sprijinit de către autorităţi.

Legea care prevede dezvoltarea unor servicii de asistenţă vie pentru nevăzători a fost votată anul trecut în Parlament.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.