bnr

Viceguvernatorul Băncii Naționale a României, Bogdan Olteanu a anunţat că, în data de 16 martie 2016, Parlamentul a dat votul final pe Legea privind înființarea Comitetului Național de Supraveghere Macroprudențială. El va intra în funcțiune de îndată ce Legea va fi publicată în Monitorul Oficial.

Comitetul Național pentru Supraveghere Macroprudențială evaluează riscurile asupra economiei și face recomandări, inclusiv Guvernului, pentru combaterea acestora, iar dacă nu ține cont de aceste recomandări Executivul își asumă responsabilitatea fără să mai poată da vina pe faptul că nu a fost avertizat.

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a spus că acest organism are rol preventiv și se va ocupa cu evaluarea riscurilor care planează asupra economiei naționale, astfel încât să se poată anticipa o nouă criză financiară și să se poată acționa pentru limitarea efectelor acesteia.

În Uniunea Europeană, 24 de țări au adoptat legea și au înființat această instituție.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.