fara taxeMinisterul Justiţiei a lansat în dezbatere publică un proiect de lege prin care propune ca declaraţiile privitoare la donarea de organe, ţesuturi şi celule să fie scutite de taxele notariale.

În urma acestei modificari, se va lărgi aria procedurilor scutite de la tarifarea notarială, după cum urmează:

– declaraţii privind ajutorul social, declaraţii cu privire la drepturile persoanelor cu handicap, declaraţii privitoare la alocaţia pentru copii, a burselor pentru elevi si studenţi, a ajutorului de şomaj pentru disponibilizaţi, declaraţii cu privire la drepturile veteranilor de razboi şi a foştilor deţinuşi politici, cât şi declaraţii  privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C.

În Protocolul de colaborare privind realizarea unui sistem informatic pentru înscrierile în Registrul naţional al donatorilor de organe, ţesuturi şi celule semnat între Ministerul Sănătăţii, Uniunea Naţională a Notarilor Publici şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, se precizează urmatoarele: “Uniunea Nationala a Notarilor Publici are obligaţia de a face demersurile necesare pentru ca notarii publici să intocmească cu titlu gratuit declaraţiile de donare de organe, ţesuturi şi celule”.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.