lcProiectul normelor de aplicare a noului Cod Fiscal poate fi elaborat până la sfârşitul lunii noiembrie, lucru menţionat de Mariana Vizoli, directorul general adjunct Direcţia de legislaţie Cod Fiscal şi reglementări vamale în MFP.

Astfel Ministerul Finanţelor Publice lucrează la elaborarea proiectului normelor de aplicare a noului Cod Fiscal, dar şi vor fi date multe exemple în ceea ce priveşte cota de TVA, pentru a veni în ajutor.

Cea mai importantă măsură introdusă în noul Cod Fiscal este reducerea cotei generale de TVA de la 24% la 20%, de la 1 ianuarie 2016, urmând să scadă la 19% din 2017, dar şi aplicarea cotei de 5% pentru locuinţele livrate în cadrul politicii sociale, ca până în prezent, dar cu creşterea plafonului valoric al acestora, de la 380.000 lei fără TVA la 450.000 lei.

Taxarea inversă va fi aplicată şi pentru telefoane mobile, dispozitive cu circuite integrate, furnizori de console şi de jocuri de noroc.

Noul Cod Fiscal prevede şi faptul că consiliile locale au posibilitatea de a majora la 500% a impozitului pe clădirile şi terenurile neîngrijite, aceasta aplicându-se de la 1 ianuarie 2016.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.