lcProiectul de lege iniţiat de şase parlamentari independenţi şi un deputat UNPR, prevede creşterea indemnizaţiei de şomaj, pentru persoanele care au cel puţin un an de cotizare, cu aproximativ 100 de lei, cu un impact bugetar 120 de milioane de lei pe an, adică de la 375 la 450 de lei.

Majorările se referă şi la cotele procentuale, diferenţiate în funcţie de stagiu de cotizare, care se aplică mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare.

Astfel, va creşte de la 3% la 3,6% pentru persoanele cu stagiu de cotizare de cel puţin 3 ani, de la 5% la 6% pentru o cotizare de cel puţin 5 ani, de la 7% la 8,6% pentru persoanele care au cotizat cel puţin 10 ani şi de la 10% la 12% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani.

Persoanele care nu au avut un loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ vor beneficia de o majorare de la 250 de lei la 300 de lei pe lună.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.