cc
Președintele Agenţiei Naţionale de Administrare fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu, a anunţat că Comisia Europeană (CE) a închis procedura demarată împotriva ANAF privind neîndeplinirea obligațiilor cu privire la practica administrativă de a nu soluționa un număr important de deconturi de TVA într-un termen rezonabil.

Decizia oficialilor europeni reprezintă un prim pas în reducerea perioadei de rambursare a TVA. Dacă anterior ANAF a redus termenele medii de soluționare a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare de la 180 la cca 60 de zile, acum îşi propune să ajungă la perioada de maximum 15 zile.

Potrivit datelor prezentate de Gelu Ștefan Diaconu la sfârşitul lunii iunie s-au înregistrat circa 14.647 de deconturi cu sume negative de TVA, în valoare de 4,5 miliarde lei, 46% dintre acestea, în valoare de 2,1 miliarde lei, având termenul legal depăşit.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.