ANPC interzice coloranţii din pâine


images (1)

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a transmis print-un ordin că producătorii din panificaţie nu vor mai avea permisiunea de a folosi E-urilor la fabricarea pâinii şi a produselor de panificaţie, cu excepţia zaharurilor şi caramelului pentru pâinea din malţ, cel mai utilizat colorant din industria alimentară.


Astfel un proiect legislativ în ceea ce priveşte produsele de panificaţie va fi stabilit după ce reprezentanţii ANPC se vor întâlni cu patronatele. De asemenea proiectul va include şi unele indicaţii în ceea ce priveşte cantitatea greutatea pâinii care va trebuie să aibă minimum 300 de grame, iar specialităţile de panificaţie trebuie să cântărească 150 de grame.

Statisticile arată că România este fruntaşă în topul consumatorilor de pâine din Uniunea Europeană, adică un român mănâncă anual 97 de kilograme de pâine.

Noile reguli ar putea intra în vigoare pe 15 ianuarie, după ce ordinul Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului va fi publicat în Monitorul Oficial.