descărcareLa Senat a fost depus, de către deputatul PNL Daniel Zamfir, amendamente la legea dării în plată, şi se specifică faptul că de prevederile actului normativ beneficiază doar cei care au făcut împrumuturi să își cumpere o locuință sau un teren pentru o casă.

Astfel, se prevede introducerea sintagmei de „consumator” în loc de „persoană fizică”, ceea ce face ca profesioniștii, adică cei care au luat credit pentru afaceri, să fie excluși. De asemenea se modificat și termenul până la care clientul poate notifica banca, astfel încât cele două părți pot negocia timp de 30 de zile până să se ajungă la darea în plată.

Un alt amendament vizează faptul că legea se aplică și persoanelor care au fost deja executate. În acest context, aceste persoane pot merge la instanță să ceară sistarea popririi pe venituri, dar şi faptul că legea se aplică și garanților împrumuturilor luate pentru cumpărarea unei case.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a cerut în decembrie 2015 Parlamentului reexaminarea legii privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite, şi a trimis cererea de reexaminare președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.