verdict_07937400

ANI critică un articol din Codul de Conduită al parlamentarilor care ar urma să fie o anexă la Statutul deputaţilor şi senatorilor, după votul din plen.

Prin acest Cod se arată că “sfera incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese” este stabilită “exclusiv prin capitolul IV” din Statutul deputaţilor şi senatorilor.

Horia Georgescu a declarat că “în situatia în care proiectul va fi adoptat în forma propusă, nu va mai fi posibilă aplicarea sancţiunilor prevăzute de Legea nr. 176/2010, publicată în Monitorul Oficial nr. 621 din 2 septembrie 2010, pentru parlamentarii care au încălcat regimul juridic privind conflictul de interese şi incompatibilităţile şi, pentru care ar urma să se pronunţe decizii definitive şi irevocabile de Înalta Curte de Casaţie si Justiţie

Juriştii ANI spun că o consecinţă directă ar fi aceea că vor fi ” lipsite astfel de efecte actele emise de Agenţia Naţională de Integritate”, iar funcţionarii publici ar fi discriminaţi în raport cu parlamentarii.

Parlamentarii susţin că varianta finală a textului a venit de la preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.