Companiile care angajează șomeri și asistaţi sociali vor primi 500 de euro pe luna pentru fiecare angajat, a declarat ministrul Muncii.

Ministerul Muncii a pregătit un proiect de ordonanță de urgență care prevede dublarea subvențiilor acordate angajatorilor, proiect care se află pe circuitul de avizare la Ministerul Finanțelor, la Ministerul Fondurilor Europene și la Ministerul Justiției.

„Viziunea Ministerului Muncii merge de acum înainte pe o altă linie, aceea de a nu-i mai sprijini pe cei care au capacitatea de muncă dar nu vor să o facă, motiv pentru care ne-am gândit ca să îi sprijinim pe toți cei din mediul de afaceri care vor să facă angajări în perioada următoare”, a declarat ministrul Muncii.

Statul va plăti suma de 2.250 de lei, echivalentul a 500 de euro, lunar, angajatorilor care încadrează șomeri și beneficiari de ajutor social, pentru fiecare dintre aceste persoane, pentru o perioadă de până la cinci ani, în funcție de categoria din care viitorii angajați fac parte. Sumele vor fi oferite pentru angajarea de absolvenți de orice fel de formă de învățământ, ma refer la școli profesionale, gimnazial, liceal , tineri greu angajabili, marginalizați, ucenici, indiferent de vârsta ,stagiari, absolvenți de studii superioare, persoane cu handicap și persoane care se află în prag de pensionare”, a mai declarat ministrul Muncii, fără însă să precizeze în ce măsură vor fi stimulați cei care beneficiază de ajutoare sociale și care sunt apți de muncă să se și angajeze.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.