Premierul britanic a declarat că obiectivul Marii Britanii trebuie să fie un acord care să stabilească reguli adecvate pentru situaţia ţării după ce aceasta va părăsi Uniunea Europeană (UE), a declarat purtătorul său de cuvânt în faţa jurnaliştilor, după o reuniune la care  s-au prezentat obiectivele pe termen lung pentru negocierile ce urmează asupra Brexit-ului.

Convenind săptămâna trecută să demareze a doua etapă a negocierilor asupra ieşirii din UE, reuniunea de marţi a cabinetului de la Londra marchează începutul următoarei bătălii cu privire la Brexit: ce fel de relaţie pe termen lung va avea Marea Britanie cu blocul european. 

Pentru a lua o decizie în această privinţă trebuie să se gestioneze divergenţe majore în Marea Britanie, inclusiv printre miniştrii de prim rang, şi să decidă dacă să alinieze viitorul economic al ţării la UE sau să se separe cu totul de blocul european şi să caute un rol mai global pentru ţara sa.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.