examenulpentrunotariistagiari-1402421421Noutăţi legislative: Decizia Colegiului Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional nr. 1/2014 pentru aprobarea Regulilor de procedură arbitrală ale Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 613 din data de 19 august 2014.

Potrivit actului legislativ, regulile de procedură arbitrală se aplică în arbitrajul intern şi internaţional organizat de Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, denumită în continuare Curtea de Arbitraj.

Regulile de procedură arbitrală sunt adoptate de Colegiul Curţii de Arbitraj, în conformitate cu dispoziţiile art. 29 alin. (5) din Legea camerelor de comerţ din România nr. 335/2007, cu modificările şi completările ulterioare, şi cu cele ale Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, aprobat prin Decizia Colegiului de conducere al Camerei Naţionale nr. 6/2014.

De asemenea, mai arată actul normativ că, regulile de procedură arbitrală privesc:
– convenţia arbitrală;
– constituirea tribunalului arbitral, termenul, sediul şi locul arbitrajului;
– procedura preliminară, comunicarea actelor de procedură, măsurile asigurătorii şi provizorii, cheltuielile arbitrale;
– procedura arbitrală: înfățișări și dezbateri, excepţiile, probele, încheierea de şedinţă, hotărârea arbitrală;
– dispoziţii speciale privind arbitrajul internaţional;
– dispoziţii speciale privind arbitrajul ad hoc;
– scoaterea de pe rol a litigiului, perimarea.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.