Noi măsuri pentru îmbunătăţirea controlului financiar preventiv al achiziţiilor publice


ministerul_finantelor_52175800
Un proiect de lege care aduce modificări Ordonanţei de urgenţă nr. 119/1999 privind controlul intern/managerial şi controlul financiar preventiv a fost publicat de Ministerul Finanţelor Publice cu scopul de a garanta o eficientă distribuire a banilor publici
.

“Modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 119/1999 va conduce la Noi măsuri pentru îmbunătăţirea controlului financiar preventiv al achiziţiilor publicee, prin angajarea şi cheltuirea banilor publici cu asigurarea legalităţii, regularităţii şi economicităţii, contribuind astfel la realizarea condiţionalităţii ex-ante privind achiziţiile publice”, se menționează în document.

Documetul are ca scop consolidarea regulilor de integritate aplicabile persoanelor desemnate să exercite controlul financiar preventiv propriu.

Totodată, dacă până la data de 31 decembrie 2016, România nu va duce la bun sfârșit condiţionalitatea ex-ante privind achiziţiile publice impusă de Comisia Europeană, aceasta poate suspenda plăţile intermediare pentru toate programele operaţionale, influețând realizarea Fondurilor Europene Structurale şi de Investiţii, şi anume suma de 31 de miliarde de euro.