Fermierii europeni mai au o șansă de a beneficia de mai mult sprijin financiar anul viitor din bani comunitari, față de ce s-a stabilit în proiectul de buget aflat acum în fază de pregătire în cadrul Parlamentului European. Comisia de Agricultură a pregătit un proiect de aviz care se va vota în cadrul unei întâlniri la Bruxelles.

Europarlamentarii din cadrul Comisiei pentru Agricultură vor încerca, pe 29 august, să-i convingă pe cei responsabili de bugetul Comisiei de necesitatea continuării finanțării unor programe ce îi vizează pe fermieri. La această dată are loc la Bruxelles o întâlnire la care se vor vota propunerile elaborate de Comisiile Parlamentare la proiectul de buget al Comisiei pentru 2019, aflat acum în faza de pregătire. 

În ceea ce privește domeniul agricol, Comisia de specialitate a elaborat un proiect de aviz cu diverse sugestii pe care le vrea incluse în propunerea de rezoluție ce urmează a fi adoptată. Potrivit acestuia, europarlamentarii din Comisia Agricolă solicită continuarea plăților către tinerii fermieri, cu sprijinul statelor membre. „Comisia regretă faptul că, în ultimii ani, rata de execuție a plăților către tinerii fermieri a fost insuficientă și încurajează statele membre să promoveze utilizarea creditelor în exercițiul următor, pentru a încuraja reînnoirea generațiilor”, se arată în proiectul de aviz.

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.