Biroul Parlamentului European a decis să nu mai utilizeze sticle de apă din plastic, precum și alte obiecte de plastic de unică folosință în cantinele și clădirile proprii, în concordanță cu direcția Uniunii Europene către o economie circulară și cu strategiea privind reducerea deșeurilor din plastic, potrivit unui comunicat.

Decizia este etapa finală a unui proiect în cadrul căruia au fost instalate 166 fântâni de apă în clădirile Parlamentului European și a fost interzisă oferirea de apă în sticle din plastic în cadrul întâlnirilor care durează mai puțin de o oră jumătate. Articolele din plastic pe care Biroul Parlamentului European a decis să le elimine vor fi înlocuite, treptat, cu articole din materiale reciclabile sau biodegradabile.

Procesul de eliminare a sticlelor de apă și a altor obiecte din plastic va începe în luna iulie a anului 2019, cu respectarea tuturor obligațiilor contractuale asumate de Parlament.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.