Deși Consiliul Concurenței are în desfășurare mai multe investigații pe această piață, comercianții din România continuă să practice prețuri mai mari decât media Uniunii Europene.

Preţul benzinei în România, fără taxe, a crescut mai mult decât media europeană în luna martie, potrivit datelor publicaţiei Oil Bulletin a Comisiei Europene.

În ultima lună prețul a benzinei a crescut mai mult decât media UE. Astfel, în țara noastră, benzina costă în prezent, fără taxe, 0,536 euro pe litru, iar media UE este de 0,518 euro pe litru. Spre comparaţie, la mijlocul lunii februarie, benzina era, în România, 0,501 euro pe litru, iar media UE era de 0,497 euro pe litru.

Preţul benzinei în România a crescut cu 0,035 euro pe litru, față de 0,021 euro pe litru în UE.

În ceea ce priveşte motorina, preţul în România ajunge în prezent la 0,620 euro pe litru, faţă de 0,605 euro pe litru, cât este media UE. La mijlocul lunii februarie, motorina costa 0,602 euro pe litru în România, în timp ce media UE era de 0,585 euro pe litru.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.