De la demararea programului guvernamental de susţinere a instalării sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, statul a finanţat peste 44.000 de astfel de echipamente pentru persoane fizice, potrivit oficialilor Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

În perioada 2010-2018, AFM a finanţat instalarea a 44.547 de sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă şi de echipamente care să înlocuiască sistemele clasice. Cifra apare într-o prezentare susţinută de Cornel Brezuică, preşedinte al AFM, la o masă rotundă pe tema finanţării eficienţei energetice, organizată de Comisia Europeană, Guvern şi ANRE.

Oficialul AFM a arătat că în această perioadă au fost finanţate panouri solare cu o capacitate însumată de 50.000 KW şi pompe de cădură cu o putere totală de 12.000 kW.

În total, finanţarea acordată de stat, prin AFM, s-a ridicat la 44,3 milioane de euro.

Programul guvernamental „Casa Verde”, prin care AFM finanţează persoanele fizice, presupune acordarea a până la 6.000 de lei pentru instalarea de panouri solare şi până la 8.000 de lei pentru instalarea de pompe de căldură în locuinţe. Se finanţează achiziţia echipamentelor, cheltuielile cu montajul şi punerea în funcţiune a sistemului şi TVA.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.