Energia eoliană va avea cel mai mare aport la producţia de energie electrică a Europei, încă din deceniul următor , după o creştere susţinută în anii ce vin, generată atât de reducerea costurilor, cât şi de politica de decarbonizare susţinută de Comisia Europeană.

Peste 30% din producţia de energie electrică a Europei va fi susţintă de turbinele eoliene în anul 2040, a declarat preşedintele Agenţiei Internaţionale pentru Energie (IEA), Fatih Birol, la conferinţa Wind Conference 2018, organizată la Hamburg de WindEurope, asociaţia industriei eoliene din Europa.

“ Vântul va deveni cea mai importantă sursă de energie electrică din Europa. Producţia eolianului se va tripla, până în 2040, când vom avea 1.100 TWh”, a spus preşedintele IEA.

El a prezentat şi un grafic cu evoluţia capacităţii instalate pe fiecare sursă de energie, grafic în care se arată că, potrivit estimărilor IEA, chiar în jurul anului 2025 se va ajunge ca eolianul să fie cea mai importantă sursă de energie electrică a Europei.

Potrivit expertului IEA, în 2040 producția de energie eoliană va evolua de la actuala pondere de 10% la peste 30% din totalul energie produse la nivel global. Ponderea energie solare se va dubla la rândul său de la 5 la 9%, iar bioenergia va avansa de la 16 la 24% din totalul energiei produse pe glob. Energia produsă din gazul natural va stagna la 16%, în timp ce cărbunele își va reduce importanța de la 20% la 5%.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.