Chiar dacă la ultimele licitaţii de titluri de stat Ministerul Finanţelor a reuşit să vândă la cotaţii în uşoară scădere faţă de costurile de finanţare de până acum, tendinţa care se păstrează este de creştere, fapt care va conduce statul la un cost al împrumuturilor de circa 5% la sfârşitul anului dacă nu chiar mai mult. Unii analişti financiari văd vârful costurilor de finanţare pe termen lung la cel mai înalt nivel abia în 2019, de 5,5%, de exemplu, la titlurile de stat în lei emise pe o perioadă de zece ani.

Pe termen scurt, analiştii se aşteaptă la modificări ale curbei randamentelor la titluri de stat în contextual noilor anunţuri ale economiilor globale de săptămâna viitoare. În a doua săptămână din august, Ministerul de Finanțe a programat două licitații: una cu titluri scadente în iunie 2023 (volum de 460 milioane RON) și alta cu certificate pe 12 luni (volum de 300 milioane RON).

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.