Comisiile de industrii, administraţie şi de buget ale Camerei Deputaţilor au dezbătut proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore. Decizia a fost amânată, marţi în Camera Deputaţilor.

Vorbim despre un proiect de lege pe care Guvernul l-a promovat în dorinţa de a crea un cadru de reglementare special pentru exploatările zăcămintelor de petrol şi gaze naturale din Marea Neagră, ţinându-se seama că sunt operaţiuni speciale desfăşurate în condiţii speciale şi pentru care nu există reglementare dedicată, ca urmare s-a simţit nevoia unei reglementări. O solicitare pe care au avut-o operatorii, titularii, pe de altă parte, autorităţile. Titularii au simţit nevoia să aibă un cadru de reglementare foarte clar, explicit, uşor de înţeles şi de aplicat şi să rămână în acest cadru predictibil pe toată durata exploatării. Autorităţile locale, în special, au ţinut de asemenea să aibă o reglementare pentru a nu le fi afectată activitatea în zona respectivă, cu regim turistic aparte”, a explicat preşedintele Comisiei de industrii.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.