Traian-BasescuPreşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de promulgare a Legii privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local.
Potrivit Administraţiei Prezidenţială, şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local.
Premierul Victor Ponta a afirmat în urmă cu câteva zile că va discuta cu preşedintele Băsescu despre promulgarea unor legi adoptate de Parlament şi importante pentru Guvern, prezentând ca exemplu faptul că trebuie modificat regimul proprietăţii deoarece „20 de proprietari încăpăţânaţi” nu vor să cedeze din drepturi pe terenurile lor.
În urma cu o lună, Ponta a informat că Guvernul va simplifica procedurile de expropriere la realizarea unor proiecte de interes naţional, arătând în context că autorităţile nu reuşesc să construiască o „amărâtă” de conductă de gaze spre Moldova, fiindcă câteva zeci proprietari nu vor să fie expropriaţi.
Procedurile au fost modificate de Executiv printr-un proiect de lege pentru completarea Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.