Guvernul va vota o ordonanţă prin care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) să cumpere peste 2.000 de ambulanţe pentru SMURD şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Achiziţia se va face printr-un program multianual, pe o perioadă de patru ani, fiind vorba despre 2.200 de ambulanţe de tip A, pentru pacienţii neasistaţi, de tip B, pentru intervenţie de urgenţă şi prim ajutor, şi de tip C, pentru urgenţele medicale majore, cu medic la bord. Pentru SMURD, se vor achiziţiona doar ambulanţe de tip B şi C.

Reamintim că peste 50 la sută din parcul de ambulanţe SMURD şi SABIf depăşesc şapte ani vechime, iar mare parte din acestea au atins chiar 10 ani. De asemenea, ministrul de Interne a adăugat că secretarul de stat în MAI va coordona achitivităţile privind finanţarea şi derularea procedurilor de achiziţie, precum şi livrarea ambulanţelor.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.