Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2018 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care stabileşte unele majorări salariale pentru o serie de categorii de personal.

Ordonanța prevede modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017, în sensul introducerii unor reglementări privind introducerea acordării, începând cu luna mai, a indemnizației de hrană pentru personalul din universitățile de stat, dar și scoaterea gărzilor din limitarea sporurilor la 30% pentru personalul din unitățile sanitare.

Potrivit legii, inspectorii școlari generali adjuncți, inspectorii școlari de specialitate și inspectorii școlari beneficiază de mărirea salariului cu 20% acordată personalului didactic.

De asemenea, personajul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Muncii și Justiției Sociale beneficiază de creșterea salariului cu 2-%, în baza criteriilor stabilite de cele două ministere.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.