Angajaţii Ministerului Apărării vor avea dreptul la alocaţie zilnică de misiune pentru orice activitate care implică deplasarea la mai mult de 5 km de locul de muncă, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Apărării.

„Personalul Ministerului Apărării Naţionale care participă la misiuni de instrucţie, exerciţii militare şi aplicaţii în tabere, în poligoane sau în zone în afara localităţilor, pe teritoriul României, la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă beneficiază, pe perioada executării acestor tipuri de misiuni, de o alocaţie zilnică de misiune, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte”, se arată în proiectul de act normativ.

„Cuantumul alocaţiei (…) se stabileşte la nivel dublu faţă de indemnizaţia de delegare şi de detaşare de care beneficiază personalul autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului”, se mai arată în proiect.

„Pentru misiunea cu o durată de o singură zi, precum şi pentru ultima zi, în cazul misiunii de mai multe zile, alocaţia se acordă numai dacă durata misiunii este de cel puţin 12 ore”, se mai arată în document.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.