Reglementările care facilitau poliţiştilor încetarea raporturilor de serviciu, inclusiv în jurul vârstei de 40 de ani, prevăzute în actuala legislaţie, vor fi modificate în urma consultărilor cu sindicatele reprezentative din Poliţie, potrivit proiectului OUG pentru modificarea şi completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, lansat în dezbatere publică, marţi, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„În cuprinsul proiectului supus dezbaterii publice sunt avute în vedere considerentele prezentate în comunicatul Curţii Constituţionale a României din 8 mai 2018 cu privire la decizia adoptată, cu incidenţă asupra art. 10 alin. (5) din Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului. De asemenea, în urma consultărilor cu sindicatele reprezentative din Poliţie, a fost conturat cadrul normativ pentru modificarea reglementărilor care facilitau poliţiştilor încetarea raporturilor de serviciu, inclusiv în jurul vârstei de 40 de ani, prevăzute în actuala legislaţie”, informează un comunicat al MAI.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.