Tot mai mulți români aleg să se împrumute în moneda națională și preferă să-și păstrezele economiile tot în lei, reiese din datele publicate de Banca Națională a României.

Luna trecută, spre exemplu, soldul creditelor acordate de bănci firmelor şi populaţiei a crescut 0,2%, în termeni reali, comparativ cu luna precedentă, la peste 233,3 miliarde lei. Creditul în lei s-a majorat cu 0,4% (0,1% în termeni reali), iar creditul în valută exprimat în lei s-a diminuat cu 27,8 milioane lei (exprimat în euro, creditul în valută s-a diminuat cu 0,1%), se arată în datele publicate de BNR.

Depozitele în valută ale populaţiei exprimate în lei au crescut cu 13,2% (exprimate în euro, depozitele în valută ale populaţiei s-au majorat cu 9,6%), iar depozitele în valută ale altor sectoare (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei s-au majorat cu 13,8% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor din alte sectoare au crescut cu 10,3%).

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.