Ministrul Justiţiei a declarat că proiectul de lege privind supravegherea cu brăţară electronică ar urma să fie adoptat în Guvern până la finele actualei sesiuni parlamentare şi să intre în dezbatere în sesiunea de toamnă a Legislativului, adăugând că va cere procedură accelerată de adoptare pentru această iniţiativă legislativă.

La minister se lucrează la un proiect de lege prin care să supraveghem electronic, cu brăţară electronică, pe cei condamnaţi. Aici sunt mai multe variante, am luat modelul celor din Israel, modelul din America, modelul din Georgia, modelul din, mă rog, Malaezia, şi din alte ţări, când poţi folosi brăţara, fie ca o măsură de siguranţă, fie pentru supravegherea celui aflat în executarea pedepsei.

Funcţie de natura şi gravitatea faptei, poţi să-i dai supraveghere electronică pentru toată pedeapsa, de un an, de doi ani, vom vedea cât, sau poate fi înlocuită la un moment dat detenţia privativă de libertate cu supravegherea cu brăţara electronică”, a precizat Toader, în cadrul audierii la Comisia pentru constituţionalitate din Senat, unde a fost abordat stadiul măsurilor propuse de România, prin Ministerul Justiţiei, pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare ca urmare a hotărârii-pilot a CEDO pe acest subiect.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.