După o vacanţă de Paşte prelungită, parlamentarii se întorc de mâine la treabă. Prioritatea lor va fi în următoarea perioadă modificarea Codurilor Penale, care trebuie puse în acord cu mai multe decizii ale Curţii Constituţionale, dar şi cu directive europene.

Amânate anul trecut pentru a face loc legilor justiţiei, modificările Codurilor Penale intră în linie dreaptă în această primăvară, iar cea mai controversată dintre ele vizează abuzul în serviciu. După tentativa eşuată a Ordonanţei 13 de a stabili un prag financiar de la care această faptă se consideră infracţiune, acum majoritatea parlamentară vrea redefinirea ei.

Opoziţia subliniază că această asociere dintre abuzul în serviciu şi un beneficiu material ar face fapta mai greu de demonstrat şi ar limita cu mult sfera de aplicare a actualelor prevederi, care vizează încălcări ale legislaţiei, indiferent de avantajele obţiunte.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.