Potrivit ultimelor ştiri juridice s-a anunțat că se va depune o inițiativă legislativă pentru introducerea Bacalaureatului Internațional în sistemul public de învățământ.

„Acest sistem de invățământ este complex și inovativ, nu se bazeaza doar pe o parte teoretică, ci pe faptul că, urmare a finalizării acestor programe, absolventul trebuie să aibă suficiente abilități astfel încât să se descurce în aproape orice situație. Concret, inițiativă legislativă prevede ca programul BI se desfășoară pe parcursul a doi ani, timp în care elevii studiază simultan la șase materii, la alegere, din cele șase grupe: limba și literatura română/maternă, limbi străine, materiile socio-umane, științe, matematică sau arte. De asemenea, elevii sunt nevoiți să participe la un stagiu de voluntariat cu o durată de 140 de ore, fiind încurajate creativitatea, gândirea critică, stilul de viață sănătos sau acțiunile umanitare. Prin adoptarea acestui proiect de lege, educația din România ar face un pas semnificativ înainte și țara noastră s-ar situa printre cele 150 de state care au acreditat programul Bacalaureatului Internațional. Acum rezolvăm această problemă a cadrului legal, urmând ca acesta să fie implementat de cine dorește. Prin recunoașterea Bacalaureatului Internațional, absolvenții acestui program vor putea studia la marile universități din străinătate, deoarece ele recunosc acest sistem de învățământ. Practic, ei vor beneficia de mai multă flexibilitate în alegerea facultății, programul fiind un pașaport către numeroase universități prestigioase din străinatate. Proiectul de lege nu are vreo încărcătură doctrinară, așa încât am speranța că toate partidele politice parlamentare vor susține și vor vota în favoarea adoptării acestuia.” a susţinut iniţiatorul proiectului.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.