Ministrul Finanţelor Publice a declarat că nu este de acord cu lista care conţine 11.131 de persoane care au datorii la fisc şi care a fost publicată de ANAF săptămâna trecută, afirmând că discuta cu şeful ANAF pentru ca acesta să nu mai fie un subiect pe agenda publică, mai ales că cei cu datorii plătesc penalităţi ”destul de mari”.

„Ştiţi poziţia mea de acum un an – doi de zile, când eram şi eu pe acea listă, dar nu pentru că eram pe acea listă. Eu am spus-o mereu că acele persoane plătesc faţă de stat penalităţi şi care sunt destul de mari şi nu cred că în România de astăzi, în secolul XXI, noi mai trebuie să avem astfel de liste. Cred că lista ruşinii este lista statului faţă de cei cărora statul are să le dea bani. Aia e principala noastră preocupare, desigur să şi aducem bani de la cei care sunt datori la stat, dar nu sunt de acord cu o astfel de abordare” a afirmat ministrul Finanţelor Publice.

ANAF a publicat, săptămâna trecută, o listă cu 11.131 de persoane fizice care figurează în baza de date a instituşiei cu datorii înregistrate din impozitul pe venit, pensii, şomaj şi sănătate.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.