Ministerul Economiei propune infiintarea Casei de Comert, societate pe actiuni, detinuta de catre stat, avand ca scop integrarea si sindicalizarea ofertelor de afaceri, agregarea de capacitati ale acestora, in vederea ofertarii unor afaceri si obiective complexe, precum si prospectarea pietelor si promovarea produselor si serviciilor.

Conform unui proiect de Hotarare de Guvern, misiunea societatii va fi de a asigura promovarea bunurilor, serviciilor si afacerilor din sectoare economice diverse, actionand ca un intermediar intre oferta interna si cererea externa, sau intre oferta externa si cererea interna, avand ca tinta satisfacerea cererilor de oferta.

„Societatea va asigura atat managementul strategic (viziune, tinte, obiective), cat si cel operativ (resurse financiare, umane, promovare, contractare, derulare) al activitatilor specifice de comert exterior, in concept unitar si concentrat pe obiectivele de interes. Reprezentarea comerciala externa si interna integrata va veni in completarea reprezentarii comerciale externe si interne segmentate, conducand la reducerea costului tranzactiilor si la cresterea eficientei activitatii de promovare, reprezentare, ofertare si negociere la export si import”, se mentioneaza in Nota de fundamentare.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.