Peste 1.000 de magistrati au semnat in week-end o scrisoare deschisa pentru sustinerea independentei Justitiei. Potrivit organizatorilor acestei initiative, lista este inca deschisa.

Mesajul pe care vor sa-l transmita cei 1.000 de magistrati are in vedere dezbaterile publice recente, care pun in grav pericol independenta justitiei si parcursul statului roman in cadrul Uniunii Europene.

Potrivit documentului, insusi ministrul Justitiei isi permite sa atace public pe toti procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, „speculand faptul ca acestia administreaza probe cu incalcarea legii, respectiv ca procurorul sef isi exprima public, in presa occidentala, indoielile cu privire la evolutia statului de drept in Romania, ignorand flagrant faptul ca libertatea de exprimare in legatura cu buna functionare a justitiei, chestiune de interes public, este protejata de jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, iar efectul descurajator joaca in detrimentul societatii in ansamblul sau. (CEDO, cauza Baka c. Ungariei) „.

„De asemenea, ministrul Justitiei nesocoteste faptul ca, pe rolul Inspectiei Judiciare, Consiliului Superior al Magistraturii ori, dupa caz, Inaltei Curti de Casatie si Justitie exista proceduri in derulare, inducand in opinia publica un sentiment de neincredere in judecatorii, respectiv procurorii ce fac parte din aceste autoritati”, conchid semnatarii scrisorii.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.