Guvernul cere ANAF să aducă bani mai mulți la buget, iar pentru a creşte gradul de colectare preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a făcut mai multe schimbări.

Conducerea Direcţiei generale antifraudă fiscală din ANAF a fost schimbată. De asemenea, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a dispus aplicarea mobilităţii funcţionarilor publici la nivelul a 20 de structuri fiscale din cadrul agenţiei.

Astfel, au avut loc schimbări la nivelul conducerii pentru 19 structuri vamale, respectiv: la Direcţia Generală a Vămilor, la nivelul Direcţiilor Regionale Vamale, şi la mai multe Birouuri Vamale de Interior şi de Frontieră. Direcţia Generală a Vămilor funcţionează în cadrul ANAF şi are în atribuţii coordonarea şi îndrumarea la nivel teritorial a celor opt Direcţii Regionale Vamale, în cadrul cărora sunt organizate 89 Birouri Vamale de Frontieră şi Birouri Vamale de Interior. Zilele trecute, la adoptarea proiectului de buget pe 2019, ministrul de finanţe a cerut ANAF să crească gradul de colectare a veniturilor. Proiectul bugetului general consolidat are proiectate pentru 2019 venituri estimate la peste 340 de miliarde de lei, reprezentând 33,4% din PIB.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.