Guvernul României a aprobat, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență, în limita sumei de 6.000.000 lei, pentru sprijinirea familiilor și persoanelor singure care se află în situaţii de necesitate ca urmare a inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor meteorologice deosebite produse în perioada iunie – iulie 2018, astfel, potrivit unui comunicat:
–  câte 10.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror gospodării au fost afectate în proporție de peste 50%;
– câte 5.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror gospodării au fost afectate în proporție de până la 50%, inclusiv;
– 25.000 lei pentru familiile persoanelor care au decedat.

Ajutoarele de urgență se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii și Justiţiei Sociale. Pentru acordarea acestora nu este necesară completarea unei cereri de către familia sau persoana afectată.

Tot prin Hotărâre de Guvern, a fost aprobată scoaterea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru protecţia populaţiei afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din judeţele Bacău, Botoşani, Buzău, Covasna, Dâmboviţa şi Neamţ, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.