A fost depusă Inițiativa legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României, potrivit unui comunicat al Senatului.

Propunerea legislativă prevede recunoașterea Casei Regale ca persoană juridică de drept privat și acordarea statutului de utilitate publică. În plus, legea propune recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat, și cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfășurarea optimă a activităților și funcțiilor de reprezentare ale acesteia.

Demersul își propune să asigure cadrul pentru o implicare mai intensă a Casei Regale în cadrul societății românești, reflectă recunoașterea modului exemplar în care Regele Mihai I al României și-a făcut datoria față de România și își propune să încadreze într-un mod predictibil și constituțional continuitatea unei instituții simbol a statului român.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.