Camera Deputatilor a adoptat in calitate de for decizional, noua lege a asociatiilor de proprietari, care prevede, printre altele, ca presedintii sau administratorii acestora pot lua masuri mai dure impotriva celor care au datorii la intretinere.

De exemplu, daca un locatar are datorii mai vechi de 3 luni si care depasesc 3.000 de lei la asociatie, presedintele sau administratorul acesteia este obligat sa le treaca in cartea funciara a datornicului.

Asta inseamna ca, pana nu isi achita datoriile, locatarul nu isi poate vinde apartamentul, daca vrea sa faca asta. Printre documentele necesare vanzarii unui imobil se numara documentatia cadastrala, incheierea de intabulare, dar si extrasul de carte funciara pentru vanzare.

Art. 33 (9) al noii legii prevede ca „Presedintele sau administratorul asociatiei de proprietari are obligatia solicitarii notarii in cartea funciara a debitelor mai vechi de 3 luni si care depasesc valoarea de 3.000 lei. Birourile de cadastru si publicitate imobiliara vor proceda la notarea acestor debite in cartea funciara a locuintelor sau spatiilor cu alta destinatie a acestor debite”.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.