lcLegea privind OUG prin care preşedinţii interimari ai SRR şi SRTV pot fi numiţi şi de Birourile Permanente ale Parlamentului a fost aprobată de Senat.

Astfel Legea prevede ca „în situaţia în care plenul Camerelor reunite ale Parlamentului nu se întruneşte din lipsă de cvorum legal, Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor numesc un director general interimar al societăţii pe o perioadă de 60 de zile”.

Reamintim că reexaminarea legii privind aprobarea OUG prin care preşedinţii interimari ai SRR şi SRTV pot fi numiţi şi de Birourile Permanente ale Parlamentului dacă plenul nu are cvorum, a fost cerută de preşedintele Traian Băsescu, criticând faptul că nu se specifică numărul maxim de interimate care se pot vota astfel.

Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă argumentând că Legea nu reglementează situaţia de excepţie în care, din diferite motive, plenul Camerelor reunite ale Parlamentului nu se poate întruni în cvorumul prevăzut de lege pentru numirea conducerii SRR şi SRTV, ceea ce poate avea ca efect blocarea numirii conducerii celor două instituţii, cu consecinţe deosebit de grave asupra funcţionării acestora.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.