Data de 1 iulie 2018 este prevăzută ca termen de intrare în vigoare a unor măsuri, legi, ordonanţe şi normative care vor schimba viaţa românilor şi a unor companii.

Din 1 iulie creşte producţia mondială de ţiţei (măsură anunţată recent de OPEC – organizaţia ţărilor exportatoare de petrol), care ar trebui să aibă ca efect temperarea scumpirii petrolului:

  • Producţia zilnică de petrol ar putea fi suplimentată cu un milion de barili începând cu 1 iulie, este anunţul Federaţiei Ruse în urma întâlnirii de la Viena cu statele membre ale OPEC. „Am ajuns la concluzia, şi aş vrea să precizez că a fost o decizie comună, că un milion de barili de petrol ar trebui să fie suficient pentru a relaxa piaţa”, a declarat minstrul energiei rus, Alexander Novak, citat de CNBC. Pe de altă parte, OPEC – din care Rusia nu face parte – a evitat să dea o cifră exactă a creşterii producţiei de petrol. În comunicatul de presă postat pe site-ul organizaţiei se precizează doar că statele vor încerca să adere la „nivelul general de conformitate, ajustat în mod voluntar la 100%” – de la 152%, la cât ajunsese în luna mai.

Cât priveşte Legea Cashback (posibilitatea de a primi bani cash, cu cardul în POS, de la tejgheaua comercianţilor), aflată în vigoare încă de la sfârşitul anului trecut, aceasta ar trebui să intre în aplicare efectivă de la 1 iulie 2018, dar nici autorităţile, nici organizaţiile (comerciale, bancare sau de plăţi) implicate în noul sistem nu au statuat, până în prezent, modalităţile concrete de transpunere. Comercianţii ar trebui să-şi afişeze la vedere disponibilitatea de a oferi bani cash pe care îi extrag de pe cardul solicitantului, iar plafonul cifrei de afaceri pentru aceştia a fost ridicat recent de la 10.000 la 50.000 de euro.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.