Banca Mondială (BM) vrea să implementeze în România un proiect în valoare de 465 milioane de dolari pentru ajutor în caz de dezastre, în condiţiile în care Bucureştiul este capitala din Uniunea Europeană cu cel mai mare risc de dezastre, iar 70-80% din PIB-ul ţării este produs în zone expuse seismic.

Obiectivul proiectului este consolidarea capacităţii instituţionale şi a cadrului legal necesare pentru gestionarea consecinţelor de natură fiscală, socială şi fizică rezultate în urma unor eventuale dezastre naturale sau a schimbărilor climatice. 

Proiectul urmează să fie discutat de Consiliul Directorilor Executivi al Băncii Mondiale în data de 26 iunie.

Conform Băncii Mondiale, România este foarte expusă inundaţiilor şi cutremurelor, evenimentele trecute provocând pagube de miliarde de euro. Reformele instituţionale şi investiţiile recente au îmbunătăţit capacitatea de răspuns în caz de de urgenţă, dar impactul potenţial al dezastrelor asupra infrastructurii şi persoanelor vulnerabile rămâne extrem de mare.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.