Recent a fost lansat spre testare noul sistem electronic de achiziţii publice, şi anume SICAP.

Conform comunicatului: „Ca urmare a proiectului cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională de extindere a S.E.A.P. denumit ”Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare al achiziţiilor publice (S.I.C.A.P.)” propunem spre testare şi acomodare următoarele module din cadrul noului sistem:
– Inregistrare în sistem
– Achizitii directe
– Plan Anual de Achiziţii Publice
– Facturare electronică pentru operatorii economici”.

Cei interesaţi pot testa noul sistem prin înregistrarea în contul DEMO sau dacă aţi avut cont DEMO pentru SEAP vă puteţi loga cu userul şi parola folosite pentru acesta. Paşii înregistrării nu sunt foarte complicaţi este o procedură similară cu cea de înregistrare în actualul sistem. Menţionez că nu este necesară obţinerea unui certificat digital pentru testare şi nici trimiterea documentaţiei, înregistrarea va avea loc automat.

De asemenea puteţi descărca manualele de utilizare pentru modulele propuse spre testare, le puteţi accesa cu userul şi parola folosite pentru contul activ de S.E.A.P.

Un plus observat de mine este Facturarea electronică, astfel toate participările la licitaţii, poziţiile de catolog vor putea fi plătite online printr-un simplu click ceea ce este un atu.

Menţionăm că până la lansarea oficială a noului sistem, procedurile de atribuire se vor desfăşura în continuare pe sistemul actual S.E.A.P. urmând a se anunţa din timp schimbarea de aplicaţie, având în vedere acomodarea utilizatorilor cu noul mediu de lucru.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.