Reguli privind proiectele care pot fi cofinanţate din Fondul european pentru pescuit


Regulile privind proiectele care pot fi cofinanţate din Fondul european pentru pescuit şi afaceri maritime au fost modificate de Hotărârea nr. 455/2023.

Durata de execuţie sau implementare a operaţiunii cofinanţate din Fondul european pentru pescuit şi afaceri maritime este de 24 de luni de la data semnării contractului de finanţare.

Durata maximă de execuţie poate fi prelungită, cu acordul prealabil al părţilor contractante, cu maximum 12 luni şi cu diminuarea intensităţii sprijinului prevăzut în contractul de finanţare, cu excepţia investiţiilor care prevăd adaptarea la standardele Uniunii Europene, caz în care această prelungire nu poate depăşi termenul de graţie legal impus pentru adaptarea la standarde.

Ca noutate, a fost abrogată prevederea conform căreia prelungirea se poate aproba numai în cazul în care valoarea sumelor reprezentând asistenţa financiară nerambursabilă autorizată la plată de către Autoritatea de management reprezintă minimum 50% din valoarea asistenţei financiare nerambursabile aferente operaţiunii în cauză.