Decizia privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Euroins, publicată în Monitorul Oficial!


Decizia privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Euroins a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 223/2023.

În termen de 30 de zile de la data publicării deciziei de retragere a autorizaţiei de funcţionare în Monitorul Oficial al României, Partea I, Societatea are obligaţia predării către Fondul de garantare a asiguraţilor a evidenţei contractelor de asigurare în vigoare la data retragerii autorizaţiei de funcţionare a Societăţii, a evidenţei complete a dosarelor de daună, precum şi a evidenţelor tehnico – operative şi contabile aferente acestor contracte şi dosare, în vederea publicării listei potenţialilor creditori de asigurări, beneficiari ai sumelor cuvenite de la Fondul de garantare.

Societatea Euroins România Asigurare – Reasigurare – S.A. are obligaţia de a efectua toate demersurile necesare pentru notificarea asiguraţilor, atât cu privire la posibilitatea acestora de a denunţa contractele de asigurare încheiate cu Societatea, cât şi cu privire la dreptul acestora de a recupera primele de asigurare, achitate în cadrul contractelor, proporţional cu perioada cuprinsă între momentul denunţării şi cel al expirării duratei de valabilitate a contractelor.