Procesul – verbal de constatare a contravenţiilor şi aplicare a sancţiunilor de către ANFP


Ordinul nr. 205/2023 prevede aprobarea conţinutului formularului tipizat şi caracteristicilor de tipărire ale procesului – verbal de constatare a contravenţiilor şi aplicare a sancţiunilor de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Formularul tipizat al procesului – verbal de constatare a contravenţiilor şi aplicare a sancţiunilor de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici se tipăreşte prin unităţi specializate, pe baza comenzilor primite din partea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Procesul – verbal de constatare a contravenţiilor şi aplicare a sancţiunilor neatacat în termenul prevăzut mai sus, precum şi hotărârea judecătorească definitivă prin care s-a soluţionat plângerea constituie titlu executoriu, fără vreo altă formalitate.

Comunicarea procesului – verbal de constatare a contravenţiilor şi aplicare a sancţiunilor se face, în copie, prin înmânare directă sub semnătură sau, după caz, se comunică prin poştă, cu aviz de primire sau prin afişarea la sediul contravenientului.