Unde se depun sesizările referitoare la practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanţului de aprovizionare agricol?


Regulamentul privind procedura de înregistrare, investigare şi soluţionare a sesizărilor referitoare la practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanţului de aprovizionare agricol şi alimentar a fost aprobat de Hotărârea nr. 198/2023.

Sesizările ce au ca obiect o posibilă încălcare a prevederilor Legii nr. 81/2022 se pot transmite, de către persoanele fizice sau juridice care au un interes legitim şi care deţin calitatea de furnizori sau de cumpărători în cadrul lanţului de aprovizionare agricol şi alimentar, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi/sau Consiliului Concurenţei.

Data înregistrării sesizării reprezintă data la care sesizarea a fost înregistrată în registrul general de intrare şi de ieşire a corespondenţei al autorităţii de concurenţă.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale are obligaţia de a transmite sesizarea către Consiliul Concurenţei în termen de 5 zile de la primirea acesteia.