Noutăți privind depunerea Declaraţiei privind anumite produse din plastic de unică folosinţă!


În Monitorul Oficial nr. 128/2023 a fost publicat Ordinul nr. 185/2023 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului “Declaraţie privind anumite produse din plastic de unică folosinţă” şi a instrucţiunilor de completare şi depunere a acestuia.

Declaraţia privind anumite produse din plastic de unică folosinţă se transmite în format electronic la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Pentru depunerea prin mijloace electronice de transmitere la distanţă a declaraţiilor privind anumite produse din plastic de unică folosinţă, operatorii economici utilizează serviciul “Depunere declaraţii on – line” existent pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro.

Data depunerii declaraţiei privind anumite produse din plastic de unică folosinţă este data înregistrării acesteia pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, astfel cum a fost comunicată contribuabilului prin mesajul electronic de confirmare transmis ca urmare a primirii declaraţiei.

Autoritatea publică centrală din domeniul economiei şi autoritatea publică centrală din domeniul mediului vor accesa informaţiile din declaraţiile transmise de operatorii economici şi din rapoartele generate în baza acestora, în baza conturilor create de Administraţia Fondului pentru Mediu la serviciul “Depunere declaraţii on – line”.